Pengetan Dinten Kartini

Bapak Kepala sekolah ingkang kinurmatan.

Bapak, Ibu Guru ingkang satuhu luhuring budi.

Para kanca, siswa-siswi ingkang kula tresnani.

Sumangga langkung rumiyin sami ngaturaken syukur dhu-mateng Gusti Mahakwasa ingkang kepareng paring rahmat lan hidayahipun. Kita sadaya taksih saged kempal manunggal kanthi tentrem, bagas, waras, kebak ing kabagyan salebetipun pahargyan pengetan dinten Kartini samang-ke punika.

Pangetan dinten Kartini wigatos sanget tumrap kula panjenengan sadaya. R.A. Kartini pindhanipun sekar ingkang tansah mbabar angambar ganda arum ing bangsa Indonesia. Panjenenganipun punika pangarsa tumrap wanita ingkang karyanipun mligi kangge majengipun wanita wiwit duk rikala bangsa Indonesia taksih dipuncengkerem dening bangsa penjajah.

Labuh lebetipun R.A. Kartini saestu luhur sanget tumrap kaum wanita. Langkung-langkung ing wekdal sapunika ingkang taksih kedah meres penggalih kangge majengipun bangsa. Panyengkuyungipun para wanita boten saged dipunremehaken, malah kepara langkung bobotipun tumrap pembangunan majengipun bangsa punika.

Pancen sampun dipundokrataken para wanita saha limrah nggadahi raos ingkang kalangkung alus. Sanadyan makaten geget ing manah tansah makantar pindha waja ngudi kautaman. Sadaya punika inggih awit saking pangaribawanipun lelabetanipun Ibu Kartini ingkang sampun tumanem ngrembaka ing mahanipun wanita Indonesia.

Sampun cetha ing panggesangipun bangsa kathah wanita ingkang saged kiprah kadi dene para priya ing babagan warna-warni. Ingkang makaten punika saestu saged damel mongkoging manah.

Kanti makaten punika sumangga kadang-kadang putri sami saged nglajengaken gegayuhan tuwin lelabetanipun Ibu Kartini ingkang luhur punika. Ingkang boten kenging dipunlirwakaken inggih punika tansah ngudi jatidhirinipun putri Indonesia. Putri Indonesia ingkang prasaja, mrantasi sadhengah karya.

Semanten saha makaten atur kula. Mugi sami kepareng maringi pangapunten tumrap sadaya kekirangan lan kelepatan kula.

32 Tanggapan to “Pengetan Dinten Kartini”

  1. Yunianto ari w Says:

    maksih baget yah.,.,.,,.,,….
    pa bila gx da situs nih………..
    aq gx bisa kerjain tuGAS PIDATO bahasa jawa…..!!!!
    sekali lg makasih

  2. pudya lestyana sani Says:

    huaaaa….
    tengso…
    plenk tidak, aq dpet nilai di tgas b.jawa q…
    hahaha…
    makasieh…
    mudah2 an tmen2 q gada yg ngambil dre sni..
    ntar bs2 ndouble deh..
    hihihi…
    skali lagi, mkasieh bnyak..

  3. alif akbar Says:

    terimakasih banyak mas,
    untung aja ada ni blog.

  4. May Putri Says:

    thanks ya..
    nyari pidato jawa susah bgt , untung ada ni blog..

  5. anggun Says:

    thank ya,

    da pidato bahasa jawa tentang gawe endahe sekolah

  6. aditya Says:

    thx . . .
    berkat ada ni q bisa nylesain ujian praktek bahasa jawa,,
    thx buat smuax . . .

  7. rindu Says:

    assalamu’alaikum……..
    thankz bgt bwt blog ni ya, say bnr2 tdk tw bgmna bwt pidato bhs.Jawa

  8. sri Says:

    weahh… mkcih bgt y????
    mkch..mkch..mkch..mkch..mkch..mkch..mkch..mkch….

  9. esty Says:

    makasih ya………………..
    lo udah bntu gw
    kebetulan gw lagi da tugas pidato bhs jawa……………..
    thanks……………….

  10. khasma Says:

    makasih…makasih….
    untung ada blog ini…..
    wuh…nyari pidato b.jawa susah banget…
    sampek seharian gak ktemu…ktemu….
    thx…..

  11. Lukni maulana Says:

    dengan tex ini Q biza ngerjain ujian praktek bahasa jawa,
    trima kasih bayak . . . .

  12. mega Says:

    thx eaa mas

    bergunaa bgd ini ..🙂

  13. ito Says:

    makasih ya siapa saja yang ngepost pidato ni

    saya doakan kamu sekeluarga masuk surga.

  14. kevin Says:

    terima kasih, aku jadi bisa bikin tugas sekolah nich, … salam buat semua !!!

  15. Yoshikuni Kuniumi Says:

    Makasih bangets ea~!!!
    PR Bahasa DaerahQ jadi selesai,….

  16. Cruezzy Says:

    Mkch bgt ea….
    utang budi nih

  17. lela Says:

    makasih bgt mga bza wat byak tuk bljr b.jawa n b.jawa bz d pljari 5 smua orang mkacih…

  18. dodi Says:

    .klo pidato yg temanya hut ri onok gak koen????????????
    . pentink ki””
    .

  19. tina berkata Says:

    makasih ya! dg ini bisa mengerjakan tugas pidato bahasa jawa

  20. doramonn Says:

    makasih banget yah ..

    gara-gara ni pidato, aku bisa ngerjain tugasku

    smoga Tuhan membalas kebaikanmu

  21. clara Says:

    thank you…

    bagus bgt pidatonya…selesaii sudahh tugasz bahasa jawa ku..🙂
    terima kasih…

  22. Mejiku Says:

    trimakasi atas blog nhe .
    tugas ku jd selesai .😀

  23. sutanto Says:

    matur sembah nuwun

  24. hendyk Says:

    makasih ea berkat nie q bisa ngerjain tugas bahasa jawa

  25. tean Says:

    thx ya.. sangat membantu untuk mengerjakan tugas teman saya hehehe ^^

  26. adit Says:

    thanx dah bntu gue nyari pidato bahasa jawa. .
    Nuey wat tugaz gue di smkn2pwt. .
    Jasa elo smua gug kan gue lupain. .
    Mohon diperbanyak pidatonya. .

  27. Adi Says:

    Bang,kalo temane mujudake sadar disiplin ing lingkungan skulah .. Pripun..Pentg bgt bt ujian praktek

  28. Dyna Says:

    wah, thanks banget, emang susah cari pidato b jawa, untung q nemuin blog ini,,,,

  29. Denok ridati Says:

    Sae sanGed…
    awit saking basanipun ugi seratanipun…
    kula acungi JEMPOLLLLLLLLL……………. Hemmm alkhmdullh,

  30. Nita Nit Nita (@NitaManies1) Says:

    makasih atas bantuan pidato bahasa jawanya.
    kalau boleh tau. itu artinya apa ?

    makasih sebelumnya
    .
    .
    .
    salam *

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s


%d blogger menyukai ini: